Choklad- och lakritsbutiken Bönan & Roten startades i oktober 2014 av Anna Ärlig. Samtidigt startade Lotta Sunnås-Everaere sitt pralinmakeri, Coeur de Praline, hemma i köket. Vi fick snart kontakt med varandra och under 2015 slogs de båda versamheterna ihop till ett gemensamt företag som fick namnet Bönan & Roten AB med det egna chokladvarumärket Coeur de Praline

Tillsammans utvecklade vi företaget och under 2016 tog vi steget att flytta in i de nya fina lokalerna på Bergavägen 14D i Åkersberga. Här fick butiken äntligen ett eget utrymme direkt i anslutning till det lilla pralinmakeriet. Det moderna produktionsköket ger möjlighet att även välkomna våra kunder att prova på chokladens fröjder på någon av våra kurser eller andra event. Anna valde sedermera att lämna entreprenörslivet och företaget drivs nu vidare av enbart Lotta.

Passionen för choklad och lakrits var för oss båda relativt nyfunnen och Lotta kom för sin del från en lång karriär som ingenjör innan hon bestämde sig för att byta bana. Det började med ett antal kurser i pralintillverkning där hon hittade all den kreativitet och skaparglädje hon saknat så länge. Efter ett antal väl mottagna beställningar till släkt och vänner påbörjades så efter hand denna nya spännande och glädjerika karriär som chocolatier och innehavare av en populär delikatessbutik.

Under åren har vi haft förmånen och glädjen att få ta fram en stor mängd olika praliner och chokladprodukter till olika kunder och tillfällen. I slutet av 2017 gick också en stor dröm i uppfyllelse då vi fick möjlighet att leverera våra praliner till pristagare, kungligheter och övriga gäster på Nobel Night Cap.

Vi fokuserar nu på att fortsätta utveckla verksamheten och hoppas på att kunna växa i den takt vi mäktar med. Och vi skulle bli mycket glada om ni vill fortsätta att dela denna resa med oss!

Lotta Sunnås Everaere
Grundare

“Jag älskar att skapa och vara kreativ. Genom mitt yrke får jag utlopp för det och kan samtidigt skapa något som andra njuter av.”