Grundkurs i pralintillverkning

Vill du lära dig att göra egna proffsiga praliner? Efter en grundkurs hos oss kan du gjuta, fylla och locka snygga praliner som blir perfekta som presenter eller att bjuda på.

Kursens innehåll
Vi berättar kort om chokladens och chokladtillverkningens historia, tillverkningsprocesser och går igenom dagens produktion. Ni får sedan lära er att själva temperera olika typer av choklad samt gjuta pralinskal i formar i både teori och praktik. Vi gör två olika fyllningar som vi fyller i skalen och sedan lockar.

Varje kurstillfälle är ca: 5 timmar långt och det brukar finnas gott om tid för frågor, fika och även att botanisera i butiken för den som vill. Ni får låna ett förkläde under kursens gång och vi bjuder på en matigare smörgås med dryck. Efter kursen får ni möjlighet att handla i butiken till rabatterat pris.

Pris 1.495 kr /person. I kursavgiften ingår alla ingredienser, kurshäfte, diplom samt recept. Självklart tar ni med er era färdiga praliner hem!

Kursschema hösten 2019:

Söndag 2019-09-29 kl. 10:00-15:00

Torsdag 2019-10-10 kl. 11:00-16:00

Lördag 2019-10-26 kl. 10:00-15:00

Kursen nedan hålls i Bönan & Rotens lokaler på Stationsvägen 26 i Åkersberga (ingång via Roslagens Musteri).

Kom in till butiken i Åkersberga för att boka din kurs direkt hos oss eller boka din kurs här i vår webbshop! 

Välkommen önskar Lotta!