I pralinmakeriet skapas hela tiden nya praliner efter säsong och inspiration.

Då vi och våra kunder har många utvalda favoriter har vi samlat några av dem i våra klassiska kollektioner som finns i sortimentet under hela året och några figurerar i säsongskollektioner som bara finns i tillverkning under vissa perioder. Nedan presenterar vi de kollektioner som för tillfället är i produktion.

Besök gärna vår butik i åkersberga för att prova fler och hitta dina nya favoriter i lösviktsmontern. 

Klassiska kollektioner

Här hittar du information om våra klassiska kollektioner som finns i sortimentet under hela året.. (om de inte råkat ta slut och jag inte hunnit göra nya dvs). Du ser vilka av dessa som aktuellt finns till försäljning i webbshopen.

Whiskyen härlig kollektion maffiga praliner smaksatta med fyra olika sorters whisky.

Highland Park– en mörk pralin med en mjuk ljus tryffel smaksatt med 12-årig Highland Park.

Irish coffee– I denna mörka pralin göms en fint balanserad fyllning gjord på både mörk choklad och mjölkchoklad samt espressokaffe och Highland Park-whisky.

Mackmyra Svensk Ek– I denna mjölkchokladpralin hittar vi en mörk tryffel smaksatt med den svenska uppstickaren på Whiskymarknaden, Mackmyra. Här har vi använt deras klassiska variant “Svensk Ek”.

Laphroaig– En mörk maffig pralin smaksatt med bara mörk tryffel och den rökiga skotska Laphroaig.

Ingredienser: Kakaomassa, kakaosmör, grädde, smör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, honung, socker, whisky (Laphroaig, Highland Park, Mackmyra Svensk Ek), kaffe, sojalecitin, vanilj. Kan innehålla spår av nötter.

Denna kollektion görs enbart i 4-pack och finns att köpa året om hos Bönan & Roten i butiken i Åkersberga eller på webbshopen. Till webshopen

Mörka Skönheter en av mina riktiga klassiska kollektioner med bara mörka favoriter.

Ingefära– en maffig pralin med mörk, smakrik tryffel med härligt sting av färskriven ingefära.

Kaffe & kardemumma– denna pralin är för mig inkarnationen av en god fikastund. Ljus len tryffel smaksatt med kraftfullt espressokaffe och grovriven kardemumma. Mums!

Brynt smörkola och -tryffel– kundernas storfavorit! Det lite enklare skalet gömmer en fyllning av både smörkola och tryffel gjord på brynt smör som ger en härlig ton av kola. Toppad med lite havssalt för att bryta av sötman.

Hallon & saltlakrits– Friska hallon samsas här med saltlakrits i en len blandad tryffel på både mörk choklad och mjölkchoklad. En oslagbar smakkombination! 

Ingredienser: Kakaomassa, kakaosmör, grädde, smör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, honung, socker, glykossirap (vete), hallon, ingefära, kaffe, saltlakritssirap (glukos, melass, rålakrits, salt), sojalecitin, vanilj, kardemumma, färgämne (E171, E172, E555). Kan innehålla spår av nötter!

Dessa praliner kommer i 4 -pack, 8-pack samt 12-pack och finns att köpa året om hos Bönan & Roten i butiken i Åkersberga och på webbshopen. Till webshopen

En Salig Blandning – min härliga kollektion blandade klassiker för den breda publiken, som gillar både vit, mjölk- och mörk choklad.

Hallon & Cognac– En mörk lite maffigare pralin med frisk smak av hallon toppad med sting av äkta Cognac.

Mörk tryffel– En mörk vackert glittrande pralin med tryffel som smaksatts med en av mina absoluta favoritchoklader, Felchlins “Elvesia”, en ekologisk smakrik och kraftfull mörk choklad från Dominiquanska republiken.

Nougatkrisp i dulcey– vad är väl mer klassiskt än nougat? Denna pralin har ett skal av karamelliserad vit choklad och är fylld med mjuk, len nougat. För att skapa spänning och balans är den toppad med rostat hasselnötskrisp och havssalt som ger en fin brytning och lite tuggmotstånd.

Passionsfrukt– min favorit bland smaker! Frisk passionstryffel gjord på ren passionsfruktspuré och Valrhonas underbara “Itakuja”, en mörk choklad med naturliga toner av passion. Ibland toppar jag den med lite krisp av frystorkad passionsfrukt som ger ett extra friskt sting.

Ingredienser: Kakaomassa, kakaosmör, grädde, smör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, honung, socker, passionsfrukt, hallon, Cognac, nougat (hasselnötter, socker), hasselnötter, sojalecitin, vanilj, färgämne (E133, 171, E172, E555). Kan innehålla spår av mandel! 

Denna kollektion finns i 4-pack, 8-pack samt 12-pack och säljs året om hos Bönan & Roten i butiken i Åkersberga och på webbshoppen samt hos utvalda återförsäljare. Till webshopen

Coeur de Praline “Yogi chocolate”– min unika kollektion praliner som symboliserar kroppens alla chakran.

Auran– En vackert marmorerad pralin som symboliserar din aura. Auran visar din utstrålning men är också ett skydd mot omvärlden. Pralinen är smaksatt med ett eget chai-the fyllt av örter och kryddor som skyddar dig och gör gott.

Kronan– en lätt silverglittrande pralin med en vit lotusblomma som symboliserar ditt kronchakra. Den är smaksatt med bubblande champagne för att symbolisera den glädje och lätthet som man kan uppleva när alla övriga chakran är i fin balans.

Tredje ögat– Denna vackra viloetta sfär symboliserar ditt tredje öga som står för bl.a. inutition, insikt och andlighet. Den är smaksatt med en len lavendelkola och en mjuk lavendeltryffel. Lavendeln kommer alltid från min egen trädgård.

Halsen– denna vackert glittrande blå droppe symboliserar ditt halschakra som står för kommunikation och lyssnande, både inåt och utåt. Den är smaksatt med en ren mörk tryffel gjord på en kraftfull och mycket smakrik choklad. Lyssna på chokladens alla nyanser som kommer efter varandra  när du äter denna pralin.

Hjärtat– denna vackert dekorerade pralin i grönt och rosa symboliserar ditt hjärtchakra. Detta chakra sägs stå för bl.a kärlek, empati och förlåtelse. Pralinen är smaksatt med hallon och mynta, som är två av mina mest älskade smaker och kärlekens eviga symbol, rosen.

Naveln– denna vackert guldglittrande pralin representerar ditt navelchakra. Här finns din styrka och passion och här hämtar du din kraft. Pralinen är smaksatt med en tryffel på mjuk frisk passionsfrukt och kraftfulla valnötter.

Sakral- denna orangefärgade pralin symboliserar ditt sakral- eller sexualchakra. Detta chakra härbärgerar din inspiration och kreativitet liksom din sexualitet. Pralinen är smaksatt med en mjuk tryffel på apelsin och krispiga rosépepparkorn.

Roten– denna röda pralin symboliserar ditt rotchakra som är kopplat till känsla av materiell trygghet, din självkänsla och vetskap om att du duger som du är. Pralinen är smaksatt med en tryffel på två olika rötter, lakrits och rödbeta, som ger en  lite jordig mjuk sötma och en lätt röd färg.

Denna vackra och unika kollektion görs bara i 8-pack och innehåller en fin folder som beskriver alla chakrans betydelse och smakerna. Asken finns till försäljning hela året hos Bönan & Roten i butiken i Åkersberga och på webbshoppen samt hos utvalda återförsäljare. Till webshopen

Praliner i Roslagen “Roslagsasken”- ett unikt samarbete med Visit Roslagen där tolv olika resmål i Roslagen har paketerats som unika praliner i en liten ask. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Aktuella säsongskollektioner

Årets olika säsonger bjuder på sina speciella råvaror och typiska smaker och vi gör ofta säsongsbaserade kollektioner som inspirerats av naturens skiftningar och traditioner runt olika högtider.

Just nu finns dessa utvalda kollektioner i produktion:

KärlekÄntligen har det blivit dags för lite mer kärlek!

Vi på Bönan älskar att sprida kärlek och lagom till Alla hjärtans dag har vi nu vår fina Kärlekskollektion i produktion.

Rosenmarmelad och mörk tryffel– en marmelad på romantiska väldoftande rosor från trädgården har tillsammans med en len mörk tryffel på ekologisk choklad och honung fått ge smak åt fyllningen i denna vackra pralin. 

Kir Royal– Inuti det vackra vita och violetta hjärtat hittar vi en mörk tryffel gjord på ekologisk choklad och svarta vinbär från trädgården. Allt toppat med lite Creme Cassis och äkta Cremant för att skapa den perfekta balansen mellan sötma, syra och beska.

Passion & chili– Frisk passion och het chili kännetecknar denna färgsprakande pralin med hölje av mjölkchoklad. Chokladen i fyllningen har naturliga passionstoner som toppats med frisk passionspuré och sting av min egenodlade chili.

Brynt smör med havssalt– en klassiker som aldrig går ur tiden! Inuti det vackra hjärtat i mörk choklad gömmer sig en len tryffel gjord på brynt smör och en karamellig mjölkchoklad som ger en härlig ton av kola. Toppad med krispigt havvsalt för att bryta sötman och ge pralinen en fin balans.

Ingredienser: Kakaomassa, kakaosmör, grädde, smör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, honung, socker,  sv. vinbär, likör (Creme Cassis, Cremant), passionsfrukt, rosmarmelad (rosblad, socker, citron) kanderad ros (socker, rosor, gummiarabicum, arom E120), havssalt, chili, sojalecitin, vanilj, färgämne (E120, E122, E133, E171, E172, E555). Kan innehålla spår av nötter!

Denna vackra ask finns  i 4- och 8-pack och säljs under hela februari och en bit in i mars. Sedan gör vi ett litet uppehåll men kollektionen kommer tillbaka igen till bröllopssäsongen som drar igång vid pingst.

Pralinerna finns att köpa hos Bönan & Roten i butiken i Åkersberga eller på webbshoppen samt hos utvalda återförsäljare. Till webshopen

 

Coeur de Pralines “Nobel Night Cap”– En samlad kollektion av de vackra och goda praliner som vi levererat till gästerna på Nobel Night Cap 2017 och 2018!

Brynt smör– Min absolut mest populära klassiker med brynt smörkola och brynt smörganache i två lager, här i lite extra pimpad design för att imponera på Nobelgästerna 2017!

Äpple & Calvados– Denna vackert handmålade pralin, dekorerad med äppelblom och guldstänk som symboliserar fyllningen, serverades till gästerna 2017. I denna samsas puré från egenodlade äpplen med lokalproducerad honung och både mörk och mjölkchoklad. Fyllningen toppas med ett sting av guldfärgad Calvados. 

Pepparkakskola och lingon– 2018 fick denna vackra pralin ackompagnera den varma musten från Roslagens musteri som serverades till gästerna. Pralinen innehåller min oerhört populära pepparkakskola och en mörk ganasche på syrliga lingon, bara för att det är så gott ihop och som en flört med den, vid Nobelhögtidligheterna, stundnade julens smaker. 

Ingredienser: Kakaomassa, kakaosmör, grädde, smör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, honung, socker, glykossirap, äpple, likör (Calvados), lingon, kardemumma, nejlika, ingefära, kanel, sojalecitin, vanilj, färgämne (E120, E133, E171, E172, E433, E555, E904, E422, alkohollösning).

Kan innehålla spår av nötter!

Denna vackra och speciella kollektion görs i 6-pack och 12-pack. Den finns i produktion fram till sportlovet v.9 och säljs hos Bönan & Roten i butiken i Åkersberga och på webshopen (Till webshopen).

Glad Påsk – en kollektion praliner som passar till hela familjen med både lite vuxnare smaker och något för barnen.

Årets kollektion innehåller praliner med smak av:

  • Rostade mandlar i brynt smör
  • Citronkola och saltlakritstryffel
  • Romtryffel
  • Apelsin- & ingefärstryffel

Önskar er en riktigt GOD och GLAD PÅSK!

Gå till webbshopen!